PrintFrendly

2017. május 15., hétfő

Gombás csirkeraguval rakott palacsinta



Sokszor sütök palacsintát, de az általában édes, és desszertként fogyasztjuk. Most egy sós, és húsos változat készült. Nagyon laktató egytálétel, ami akár hidegen, akár melegen is remek fogás, így előre is megsüthető. A bevált palacsinta alapreceptem felhasználva, abból a cukrokat elhagyva és egy kicsit több sót használva sütöttem pár darab palacsintát, aminek a receptjét itt találjátok. Egy részéből készült ez a rakott palacsinta, a többit pedig lekvárral és mogyorókrémmel édességként kapta a család. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában.
Hozzávalók 6 személyre:
*5 db sós palacsinta
*40 dkg csirkemell filé
*4 nagyobb fej gomba
*4 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos kk fűszerpaprika
*3 púpos ek tejföl a töltelékbe
*3 púpos ek tejföl a tetejére
*10 dkg trappista sajt

A megtisztított mellett apró kockára, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A húst egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Körülbelül fél deciliter vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a csirke már puha, és a leve is elfőtt, akkor késes aprítóban pépesítjük, pár evőkanál tejföllel pedig krémesítjük. 
Egy 26 cm-es pite formát vékonyan kikenünk vajjal, majd belerakunk egy palacsintát. Megkenjük a gombás hús negyedével. Addig rétegezzük, míg a palacsinta és a hús is elfogy. 
A végén három evőkanál tejfölt meghintünk egy csipet sóval, és belereszeljük a sajt felét, ezt a palacsinta tetejére kenjük. Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 
200 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Melegen és hidegen is finom fogás, bár kihűlt állapotában szebben szeletelhető.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése